Musuroi de cartita

de Mitinita in Prajituri, 9 Noi 2012 | 3990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 140 g unt moale,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 1 plic Zahăr Vanilinat
  • 6 gălbenuşuri,
  • 6 albuşuri,
  • 100 zahăr,
  • 130 g făină,
  • ½ plic Praf de copt
  • Pentru umplere:
  • 2 banane decojite,
  • 175 g mandarine,
  • sucul de la o lămâie,
  • 1 linguriţă Esenţă de portocale Dr. Oetker.
  • Pentru cremă:
  • 750 ml smântână dulce,
  • 1-2 linguriţe zahăr pudră,
  • 2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker.
  • Pentru ornare:
  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul. 

Se amestecă uşor albuşurile bătute spumă cu crema de unt. Făina se amestecă uşor cu praful de copt și se amestecă cu compoziția de mai sus. 

Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detaşabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit. Se coace cam 40 de minute.

Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie. 

Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.

Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi 

se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

dantes 1

10.11.2012, 10:11

delicios

lia maria 1

10.11.2012, 11:04

grozav de bun

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:08

super da mai mult imi place trandafirul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si banane